14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ritkán látott, különleges sakk-készletek

 

 

Vannak olyan emberek, akik szeretnek folyamatosan elmélkedni, így nem meglepő módon a sakk elég népszerű szabadidős tevékenységgé, sőt, sporttá nőtte ki magát. A sakk-tudományunk erősségét ma már versenyeken is tesztelhetjük. Az ilyen “okos” játékoknak hála mi is okosodhatunk, s lényegében a mai sakk-készletek még jól is mutatnak a lakásban. 

 

A következő cikkben egy kicsit utánajárunk a sakk történetének és annak, hogy milyen minőségi készleteket ajándékozhatsz. 

 

Mióta létezik a sakk?

 

Ha azt mondom, sakk, akkor ma már mindenki tudja, hogy miről beszélek, ha máshonnan nem is, akkor a sakk-matt kifejezés miatt ismerős lehet, de valószínűleg mindenki a játékra asszociál majd. A Designmarket különleges sakk készlet kínálatában mi is találkozhatunk olyan design elemekkel, amelyek nemcsak a jó időtöltést, de a hatásos dekorálást egyaránt garantálják. De hogyan vonult be a történelembe a sakk?

 

A sakk őse az indiai eredetű csaturanga volt, amelyet az arabok népszerűsítettek a 6. századi Európában. Akkoriban a különleges stratégiai ismeretek elsajátítását a királyok játékának tekintették. A sakk-matt kifejezés a perzsa „Shāh Māt” szavakból származik, amelyet „a királyt lerohanták” kifejezésként fordíthatunk le. 

 

A sakk szép lassan sporttá nőtte ki magát, hiszen a tevékenység szellemi, mentális és fizikai felkészültséget is igényel a játékosoktól. Az első nemzetközi sakkverseny 1851-ben Londonban került megrendezésre, 1924 óta pedig olimpiája ugyancsak létezik. 

 

Magyarország és a sakk világa

 

Magyarország körülbelül másfél évszázada űzi a sportot. 2012-ben az Európai Parlament az iskolai sakk bevezetését is támogatta, 2013-tól már választható tárgyként a Nemzeti Alaptanterv része.

 

A gondolkodáson alapuló játék sok honfitársunkat kerítette hatalmába. Vannak, akik minden versenyre beneveznek, de sokan csak hobbiként tekintenek rá. Annyi biztos, hogy a szebbnél szebb sakk-készletek valamennyiüket elbűvölhetik. Ha neked is van legalább egy olyan ismerősöd, akire illik a leírás, akkor már tudjuk is, hogy mi lesz az ajándéka. Ugye?

 

Különleges, nem mindennapi sakk-készletek

 

64 mező, 32 bábu, világos és sötét színek kontrasztja… e világon mindenki tudja, miről van szó. A desingerek is kapva kaptak az alkalmon, és egyre elegánsabb sakktáblákat terveztek, amelyekkel nemcsak játszani élvezet, de dekortárgyként szintén hasznosíthatjuk őket.

 

Az Umbra kollekciójából kiemelhető a Wobble Chess diószínű, bükkfából készült darab, amely abszolút a természetességet testesíti meg. A tábla konkáv kialakításának, valamint a súlyozott, szabadon mozgó bábuknak hála, bármilyen körülmények között tudunk játszani vele. 

 

Remélem, hogy most egy szuper ötlettel gazdagodtál, és a karácsonyi meglepetést is kipipálhatod. Ha pedig a te szíved ejtette rabul az ötlet, akkor se habozz beszerezni egy ilyen menő design sakktáblát!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...