17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Az üvegtárolók felhasználása a kozmetikai és gyógyszeriparban

 

 

Bármilyen terméket vásárolunk, mindig a csomagolása az első, amit a szemünk meglát, sokszor ennek alapján hozzuk meg a döntésünket. A mutatós külső mellett azonban van még egy szempont, amit figyelembe kell venni, ez pedig a praktikusság.

 

Hiába az értékes belső tartalom, ha elvész a nem megfelelő csomagolásban vagy csak egyszerűen a kiábrándító kinézete miatt nem ösztönöz vásárlásra. A vevő azt veszi le a polcról, amelyik felkeltette a figyelmét és amelyikben biztonságosan tárolható a termék.

 

Ezek a szempontok különösen fontosak kozmetikai és gyógyszeripari készítmények esetén. A nem megfelelő csomagolás ugyanis ezeknél az árucikkeknél a minőségromláson túl akár különböző veszélyekhez is vezethet. Az Allinpackaging.hu minőségi üvegtermékei esetében azonban ez nem fordulhat elő.

 

Az üveg előnyei más csomagolóanyagokkal szemben

 

Az üveg az egyik legideálisabb csomagolóanyag. Környezetbarát, mert természetes alapanyagokból készül, illetve tökéletesen újrahasznosítható, ami nem igényel további energiafelhasználást sem.

 

Az üveg kiválóan szigetel, védi a benne tárolt terméket és kitűnően sterilizálható. Aromatartó, tökéletesen véd a nedvességtől és az oxigéntől, így hosszabb eltarthatóságot is garantál. Kémiailag semleges anyag, ezért nem igényel semmilyen belső fedőréteget a tartalmának tartósításához, illetve nem hagy nyomot a terméken.

 

Az egészségügyi szervezetek szerint az egyik legbiztonságosabb csomagolóanyag az üveg, ami emellett tiszta és elegáns. Optimális hosszú távú tárolásra is, valamint átlátszóságával lehetővé teszi a benne rejlő tartalom láthatóságát.

 

Miért jó a kozmetikai és gyógyszeripari termékeket üvegben tárolni?

 

Mivel az üveget folyékony állapotban formázzák, ezért a forma kialakítása szempontjából a lehetőségek száma nagyon nagy. Készítenek színes üvegeket is oxidánsok segítségével az eljárás során. 

 

A semleges anyagú üvegtégely tökéletes választás a kozmetikai és gyógyszeripari termékek tárolására. Az üvegben nem áll fenn a káros anyagok kioldódásának veszélye, függetlenül a benne tárolt anyagtól.

 

Az üvegtégely tökéletesen illik a kenőcsök, krémek, kozmetikai termékek világához, egészséges és higiénikus megoldás a gyógyszeripari termékek tárolására is. A színezett, barna üveg kitűnő védelmet nyújt a napsugarak káros és minőségromboló hatása ellen.

 

Kozmetikai üvegek fajtái

 

Számos típusú kozmetikai üveget különböztetünk meg méretük szerint. Formájuk többnyire hengeres, készülnek menetes és ráütős nyakkal is. Gallérjuk lehet bordázott, sima vagy alumínium.

 

Különböző kupakokkal kerülnek forgalomba a felhasználás szempontjaihoz mérten, mint parfümös, púderes, cseppentős, körömlakkos vagy szérum pumpa. Az üvegek kaphatók teljesen áttetsző vagy barna változatban is.

 

Az üveg praktikus, elegáns és látványos tároló a kozmetikumok csomagolása számára. Az üveg számos tekintetben kiállta az idő próbáját, népszerűsége a mai műanyag világban is töretlen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....