16 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Amire egy nemzetközi költöztetés során figyelni kell

 

 

Egy költöztetés önmagában is nagy stresszel járhat az érintettek számára. Ezt tovább erősítheti az a tény, hogy határokat átívelő szállításra van szükség. Egy idegen országba való kiköltözés, vagy az onnan való hazapakolás tartogathat buktatókat. Ezeket azonban kis odafigyeléssel, valamint egy kiváló partner segítségével könnyen magunk mögött tudhatjuk. Nézzük is, hogy melyek azok a tényezők, melyek nagyobb figyelmet igényelnek ilyen esetben.

 

Ami minden költöztetésnél nagyon fontos: kire bízzuk?

 

Egy költöztetés során még akkor is az egyik, ha nem a legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy kire bízzuk, ha nem is nemzetközi viszonylatról beszélünk. Legyen szó akár városon belüli, akár országhatáron belüli vagy azon túlmutató költöztetésről, a végeredményt az fogja meghatározni, hogy jól választottunk-e partnert a feladatra.

 

Keresnünk kell egy olyan céget, akiknél minden alkalmazott betanítására odafigyelnek. Ahol lehetőleg nem beugrósok dolgoznak, hanem megfelelően képzett és tapasztalt, rutinos kollégák. Ez az emberi tényező. Azonban vannak egyéb fontos dolgok is.

 

Ilyen pl. az, hogy megfelelő állapotban lévő teherautóval dolgozzon a cég. Az külön jó, ha saját műhellyel is rendelkeznek, mert ez biztosítja azt, hogy folyamatos a karbantartás. Így dolgoznak az olyan profi cégek, mint amilyen a Servitius és Partnerei költöztetés is. Emellett persze figyelnek arra is, hogy a szállításhoz mindig legyen megfelelő mennyiségű csomagolóanyag, rögzítőeszköz és pokróc. Ezek fogják egyben tartani és megvédeni a sérülésektől a bútorokat.

 

A szállítmány súlya és tartalma is nagyon fontos!

 

Van egy nagy buktató, amiről mindenképp külön kell beszélnünk. Ez pedig a teherautóra felpakolt súly. Nagyon fontos, hogy ezt kordában tudjuk tartani! A költöztető cég meg fogja nekünk adni, hogy mennyi lehet a maximális felpakolható súly, amit (bármi is van) be kell tartanunk!

 

Ha erre nem figyelünk, akkor tetemes büntetést is bezsebelhetünk, aminek nyilván nem fogunk örülni. Ezzel tisztában kell lennünk, ugyanis a nemzetközi költöztetés szerves része a súlymérés. A felelősség tehát a miénk! Ennek függvényében pakoljuk tele a teherautót.

 

Van még egy fontos kritérium, aminek meg kell felelnünk, és szintén a rakományra vonatkozik. Ez pedig az, hogy mit is szállíttatunk pontosan. A bútorokkal nem lesz gond, de természetesen nem szállíttathatunk gyúlékony anyagokat, robbanószert vagy árukat. Ahogy persze kábítószert, alkoholt, jövedéki adózás alá eső anyagokat vagy épp fegyvereket és készpénzt sem.

 

A szállítást végző cégnek nem áll módjában ellenőrizni a csomagokat, így a csomagok tartalma is teljes mértékben a megbízó felelőssége.

 

Ne lepődjünk meg, ha előleget kell fizetnünk

 

Amiről jó még tudni, az az, hogy a belföldi költöztetéssel ellentétben egy nemzetközi fuvar esetén van előleg. Ez általában a teljes díj 50%-a, amivel számolnunk kell. Ráadásul általában a lerakodás előtt már ki is kell fizetni a másik felét is.

 

Ezekre figyeljünk egy nemzetközi költöztetés során, és nem lesz gond!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...