1.5 C
Cegléd
2024. március 26. kedd
spot_img

Hibaelhárítási kisokos az online rádiózáshoz

 

 

Az internet szinte minden téren kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi az életünket, például a rádióhallgatás terén is lehetőségek egész távlatát nyitja meg előttünk. De sajnos a technika ördöge sosem alszik, így előfordulhat, hogy valamely okból kifolyólag nem akar működni az adás. Mi a teendő ilyen esetben? Hoztunk pár hasznos trükköt, amit érdemes kipróbálni.

 

Miért nem indul el a rádió?

 

Nos, ennek természetesen több oka is lehet, a rossz beállításoktól kezdve az internet-hozzáférésen át a szerverhibákig. Elképzelhető, hogy nálad minden rendben van, és az adott rádiónál adódott valamilyen technikai jellegű probléma, amit te nem tudsz megoldani.

 

A MyOnlineRadio weboldalán egy hibakereső segítségével elvégezhetsz egy tesztet, ami segít kiszűrni a leggyakoribb hibákat, így megtudhatod, hogy milyen jellegű a probléma, és ettől függően eldöntheted, hogy próbálkozol tovább, vagy elengeded a dolgot és keresel egy másik csatornát. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a legtriviálisabb okokkal!

 

Ha a te készülékedben van a hiba

 

Ha már ott gondod akad, hogy a rádiós weboldal be sem tölt, vagy egyszer csak hirtelen elmegy az adás, akkor az első dolog, amit csekkolj, az internet-hozzáférés! Rá vagy kapcsolódva a Wi-Fi hálózatra, vagy be van kapcsolva a mobilneted? Az előbbi esetén ellenőrizd, hogy valóban van-e internet, vagy már a routerbe sem érkezik be a jel valamilyen hálózati hiba miatt!

 

Az utóbbinál pedig nézd meg, hogy van-e térerő és kellő sávszélesség a 4G vagy 5G kapcsolathoz! Az EDGE sajnos nem elég ahhoz, hogy továbbítsa a rádióadást. Ha nem korlátlan csomagot használsz, akkor nézz utána, hogy nem használtad-e el a havi adatforgalmat! Amennyiben nálad minden rendben van, lépj tovább, és próbáld ki a következőket!

 

Végezz egy gyors tesztet!

 

Ha sehogy sem tudod működésre bírni a rádióadót, futtasd le a már említett hibakeresőt a MyOnlineRadio weboldalán! Ehhez először válaszd ki a listából a problémás csatornát, majd azt a szervert, aminek a működését ellenőrizni akarod! Itt a program magától kiválasztja az alapértelmezett szervert, így ezt a beállítást nem szükséges módosítani. Ezután futtasd le a tesztet, ami pár másodpercet vesz csak igénybe!

 

A kereső az alábbi hibákat tudja beazonosítani:

 

  • Audio TAG nincs támogatva: ha a használt böngésző nem támogatja az Audio TAG-ot, akkor nem alkalmas rádióhallgatásra. A modern böngészőkre szerencsére ez már nem jellemző, frissítsd a programot!
  • Az adás nem működik: sajnos előfordulhat, hogy egy-egy állomást annyian hallgatnak, hogy túlterhelt lesz a szerver, emiatt elérhetetlenné válik. 
  • A szükséges port nincs engedélyezve: ez főleg a céges hálózatok esetében fordul elő, ahol bizonyos portok biztonsági okokból tiltva vannak. 

 

Mi a teendő, ha még így is tanácstalan vagy?

 

Ha a teszt sem hozott értékelhető eredményt, és a rádió továbbra is elérhetetlen, akkor keress egy másik csatornát, és nézz vissza később, illetve jelezd a problémát az adott weboldalnak! Valószínűleg csak átmeneti fennakadásról van szó.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....

Új üzemeltető a balatonszárszói tábor élén

A március 21-ei testületi ülésen több mint egy órát...

Újabb feljelentés

Feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon Horváth Gábor korábbi önkormányzati...

Állami kitüntetés

Kurdi Viktor a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Arany...

Vádemelés a tolvajbanda ellen

A nagykőrösi rendőrök vádemelést javasolnak öt tolvajjal szemben. A...