6.1 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Heimlich fogással mentett életet a rendőr

A ceglédi majális biztonságát felügyelte az a két rendőr, akik a szolgálati rádión hallották meg, hogy eltűnt idős férfit keres az aggódó felesége. A térben és időben nehezen tájékozódó férfit a rendezvény teljes területét átfésülve találták meg, épp sült kolbászt falatozott jóízűen.

A rendőrök úgy döntöttek, megvárják, amíg befejezi az evést, majd közrefogva biztonságban hazakísérik. De ahogy együtt haladtak vele, a férfi egyszer csak elgyengült. Hiába kérdezték, hogy jól van-e, válaszolni már nem tudott, csak tátogott, nehezen vette a levegőt és a torkára mutogatott és az arcszíne is elváltozott.

Az egyik rendőr ekkor elszaladt a rendezvényen jelenlévő mentőszolgálatért, a másik pedig hátba veregetéssel próbált segíteni, sikertelenül. A járőr ezért módszert váltott: hátulról átkarolta az akkor már az életéért küzdő és egyre jobban gyengülő férfit, majd Heimlich fogással többször összenyomta a tüdőt, az így megnövekedett légnyomás pedig kipréselte a félrenyelt falatot. Az idős ki tudta köpni és egy mély levegővétel után már beszélni is tudott.

Még nagyon gyenge volt, a színe viszont visszatért és gond nélkül lélegzett. A biztonság kedvéért a mentők kórházba vitték, aggódó nejét pedig a rendőrök megnyugtatták. Néhány nappal később a rendőrök meglátogatták az időst, személyesen bizonyosodtak meg arról, minden rendben és jól van – írja a police.hu.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...