1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Az autópálya-matrica már okostelefonnal is megvásárolható, de hogyan?

 

 

A mobilalkalmazásoknak köszönhetően ma már sok mindent elintézhetünk egy tenyerünkben tartott okostelefonnal. Egy ilyen applikáció különböző szolgáltatásokkal könnyítheti meg az autósok életét, például azzal, hogy az alkalmazáson keresztül vásárolhatnak autópálya-matricákat. Sok más előnye is van annak, hogy lépést tartunk a korral és kihasználjuk az új lehetőségeket.

 

Mi kell egyáltalán a vásárláshoz?

 

Az útdíjmatrica vásárlása mobiltelefon segítségével (ideális esetben) viszonylag rövid folyamat, de van néhány dolog, amit figyelembe kell venni. Az első és legfontosabb, hogy szükség van egy olyan alkalmazásra, mint amilyen a VoxPay applikáció. Ehhez kell egy regisztráció, amelyet egy e-mail címmel hozhatunk létre, de használhatjuk a Facebook vagy a Google bejelentkezési adatainkat is. Ha ezzel kész vagyunk, akkor meg kell adni a jármű rendszámát. Végül már csak egy bankkártyát kell társítani a fiókhoz, és jöhet is a bevásárlás.

 

Az első lépés a kívánt matrica típusának kiválasztása. A vásárlási képernyőn szükség esetén módosíthatjuk az alapértelmezett fizetési és számlázási módot, valamint a kezdőnapot. Végül egyszerűen kattintsunk a “Vásárlás” gombra. Sikeres vásárlás esetén egyenesen a megerősítő oldalra kerülünk. Fontos megjegyezni, hogy nem csak akkor kapunk értesítést, ha új matricát vásárolunk, hanem akkor is, ha a jelenlegi fizetett matricája lejár.

 

Az alkalmazással megyei matricát is vásárolhatunk

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a megyei matrica csak egy lehetőség, és semmiképpen sem kizárólagos vagy kötelező. Ha tudjuk pontosan, hogy mely megyéket fogjuk felkeresni az elkövetkező időszakban, és milyen útvonalakon fogunk közlekedni, főleg éves viszonylatban, akkor ajánlott a megyei változatot választani. Érdemes alaposan utánaszámolni, hogy mégis melyik a kedvezőbb megoldás.

 

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a normál és a megyei matrica között. A fő eltérés az, hogy a 10 napos, a havi és az éves, illetve az órás típusok az ország összes autópálya-szakaszán érvényesek, beleértve az új díjköteles szakaszokat is. A megyei matricák ezzel szemben egy adott régióra vagy megyére érvényesek, és mindig a következő év január 31-én járnak le. 

 

Tervezés és kényelem

 

Fontos, hogy az éves utazást gondosan előre megtervezzük, és olyan matricát vásároljunk, amely megfelel az igényeinknek, és nem okoz később kellemetlenségeket.

 

Ha a normál és/vagy megyei matrica 30-35.000 forintnál többe kerül, akkor a legjobb, ha az éves autópálya-matricát vásároljuk meg. Ha ezt a lehetőséget választjuk, akkor nem kell több időt tölteni egész évben vásárlással vagy “akciós utak” keresésével, és nem kell lemondani utazásokat azok költségei miatt.

 

Az alkalmazáson keresztül történő autópályamatrica-vásárlás kényelmesebbé és hatékonyabbá teheti a mindennapi utazásokat, valamint a hosszabb utakat is. Érdemes tehát élni ezzel a modern lehetőséggel, hogy kényelmesebbek legyenek a hétköznapok.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...