Palit arról kérdeztük, honnan jött az ötlet a hangyasörre és hogyan készül: – Hallottam, hogy gint készítenek hangyával, innen vettem az ötletet a sörhöz, amelyet kifejezetten a Gourmet Fesztiválra készítettünk. Egyszerűen elmentünk az erdőbe, kerestünk egy hangyabolyt, a kezünket bedugtuk, a hangyákat ezután egy vizes edénybe belesöpörtük. Desztilláltam és végül a párlatot összekevertük sörrel. A hangyák feromonokkal kommunikálnak, aminek nagyon intenzív illata és íze van, ez jól érezhető a hangyasörön. – mesélte Pali, aki azt is elmondta eddig aki megkóstolta annak nagyon ízlett a különleges ital, amelyből egyelőre 60 palack készült mindössze a fesztiválra.
Csíramálé hangyasörrel
A hétvégén május 16-18-ig rendezik meg a Gourmet Fesztivált a Millenárison. Ez évben a főszerepben alapanyagként a paprika, a sör és a sercli, vagyis kenyérvég szerepel. A gasztronómiai seregszemlére a ceglédi séftehetség Tóth Pál is meghívást kapott, hogy május 18-án 14 órától a színpadon mutassa be az alkalomra komponált menüjét. A köveskáli Kővirág étterem séfje egy ceglédi hagyományos ételt is visz: a csíramálét újragondolva barnasörös keksszel tálalja, de angusmarhából is készül majd egy remek fogás. Az ételek mellé desztillált hangyákból készült sört kínál majd frissítőnek.