5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

2017 a fejlesztés éve

Sajtótájékoztatón értékelte a Fidesz MPSZ-KDNP önkormányzati képviselőcsoportja a város 2017-es költségvetését, amelyet csütörtökön fogadott el a képviselő-testület. A mintegy 10 milliárd forintos büdzsét értékelve kijelentették, tartják, amit ígértek: jelentős forrást biztosítanak munkahely teremtésre, a közbiztonság- és a városkép javítására, kül- és belterületi utak javítására.

Hörömpő Annamária elmondta, 2017 a fejlesztés éve lesz: – A polgármester úr által beterjesztett költségvetés legfontosabb számadata az, hogy az összes kiadás mintegy 43%-át a város fejlesztésére kívánja fordítani.

Első helyen említette a munkahely teremtést, aminek egyik eleme, hogy a volt húsipar területére költöző cég új munkahelyeket teremt, valamint megemlítette az Ipari Park második ütemében megvalósuló új munkahelyek jelentőségét is.

A közbiztonság fejlesztésével kapcsolatban kiemelte, a külterületi közvilágítás kiépítésére szánt forrást Károly Ferenc javaslatára 9 millió forinttal megemelték. Az utak felújítása a kemény tél miatt biztosan nagy terhet ró az önkormányzatra, így Rimóczi Gábor javaslatára az erre szánt keretet is megnövelték 10 millió forinttal. Hogy pontosan mekkora károkat okozott a tél, persze majd csak tavasszal derül ki.

Füle Győzőné javaslatára a civil szervezetek kulturális pályázati keretét is megemelték 500 ezer forinttal.

A fejlesztésekről szólva elmondta, tervezi a város a belvárosi övezet megújításának folytatását, például Szentháromság tér rekonstrukcióját, a Kossuth Ferenc utca gyalogos területeinek felújítását. Megvalósításra vár a Kossuth Ferenc utcán a katolikus bazársor előtti szakasz felújítása, amihez társul az önkormányzati tulajdonban lévő bazársor – valamint például az ügyészség, a Tiszti Klub, a Gubody patika épületének állagmegóvó, felújító karbantartása is, ami idén a tetőszerkezetek rekonstrukciójával indulhat el. Kiemelt feladat a buszmegállók építésének folytatása, a zsinagóga előtti tér átalakítása. Külterületen pedig 100 millió forintos pályázat sikere segítheti az útfelújítást.

Dr. Ferenczi Norbert kiemelte, a gazdasági növekedésből, a felelős gazdálkodásból az látszik, a mostani helyzet, hogy nő Cegléd bevétele és nincs adóssága a városnak, hosszútávon fenntartható. – Folyamatos a párbeszéd a lakossággal, ami az előterjesztésből is kitűnik, hiszen például megszűnt a Magyar-Máltai Szeretetszolgálat helyi irodája, s mi azonnal reagáltunk, 500 ezer forinttal megemeltük a szolgálat támogatását – mondta, és kiemelte, hogy a szellemi, fizikai nehézségekkel küzdő emberek segítésével foglalkozó IRMÁK Kht. támogatását is megemelték, és a kihívásokra válaszul alakították át a Kossuth Művelődési Központot kft-vé.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Kérdésem, hogy mikor adták át a judo csarnokot?…A ceglédi judosok miért a Damjanich utcában edzenek?…Ki “tervezte” a csarnok parkolóját?…Nem rossz az a zsinór, ami időnként “kapuként” funkcionál, de lesz valami jobb is? Valami narancsos ünnepség, eszem-iszom a zátadás örömére?… Esetleg az a zsinór azért nincs most kihúzva a kapunál, mert az illetékes elvtársak a szalagot, csak úgy magányosan vágták át? Pontosan mennyi a ceglédi önkormányzat vállalt önrésze, már csak azért, hogy legalább tippelni tudjunk, hogy mennyivel “fejlesztettek” saját zsebre, a zidőben történt átadás örömére?!…:) 2018-tól vagy 2019-től már a ceglédiek is itt edzhetnek?…:)
    http://kepkezelo.com/images/dcqahjrw4wketcydei6l.jpg
    “Cegléd sport infrastruktúrájának legújabb „ékszerdoboza” fogadhatja rövid időn belül a judósokat és a sportbarátokat. Az impozáns épület kivitelezési munkái gyakorlatilag befejeződtek. Elkészült a Malomtó-szélen a közel félmilliárdos költséggel létrejövő területi judo központ, amely a szakemberek szerint a legkorszerűbb Magyarországon. A fejlesztés teljes egészében központi finanszírozással valósult meg, a nem látványsportágak részére létrehozott fejlesztési keretek terhére. A ceglédi önkormányzat vállalt önrésze is tekintélyes. Ezekben a napokban éppen az új csarnok körüli tágas terület rendezése és a bevezető úthálózat kivitelezési munkái tartanak.”
    https://cegledipanorama.hu/2016-10-18/elkeszult-az-uj-judo-csarnok/

    http://www.cvsejudo.hu/edzok-edzesek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...