12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Ingatlanpiaci helyzet: Cegléd vagy környéke?

A kérdésre a válasz egyértelműen az attól függ lesz, hiszen számos szempont befolyásolhatja az ingatlanvásárlók preferenciáit. Nem feltétlen csak az adott település jó híre és neve a legjelentősebb. Nagyon fontos szempont az elhelyezkedés és az egyéni preferenciáknak – például: fekvés, infrastruktúra, ár, stílus, állapot, nagyság, felszereltség – való megfelelés is. A kérdésre tehát nehéz egyhangúan válaszolni, most azonban a döntést elősegítve bemutatjuk a környéken uralkodó ingatlanpiaci átlagárakat.

Korábbi cikkünkben már bemutattuk hogyan alakult a ceglédi ingatlanpiac az elmúlt időszakban, most pedig kicsit távolabbra tekintve a környék ingatlanpiacát is elemezni fogjuk a kínálati árak tekintetében.

Igen nagy különbség is felfedezhető a környék átlagáraiban

Az Ingatlannet.hu statisztikai adatai alapján elmondható, hogy az eladó családi házak Monor városában bizonyulnak a legdrágábbnak manapság. Ott ugyanis 298 ezer Ft/m2-es átlagáron kínálják azokat. Albertirsa területén sem sokkal olcsóbbak az eladó házak, hiszen ott az átlagos árfekvés négyzetméterenként 285 ezer forintra tehető napjainkban.

A vizsgált települések között a családi házak piacán Cegléd jól láthatóan a középmezőnyben helyezkedik el, hiszen ebben a városban átlagosan 226 ezer forintos négyzetméter áron kínálják eladásra azokat. Abony, illetve Nagykőrös területén valamivel olcsóbban kínálják az ilyen típusú ingatlanokat, mivel azok átlagára manapság 195-200 ezer forint közé tehető.

A lakások átlagára már valamivel magasabb

Téglalakást a legolcsóbban minden bizonnyal Abony területén vásárolhatunk, méghozzá 211 ezer forintos átlag négyzetméter áron. Nagykőrösön a többi városhoz képest még viszonylag olcsóbban kínálják az ilyen típusú lakásokat, hiszen ott az átlagárak 340 ezer Ft/m2-re tehetők. Cegléden már jóval drágábban hirdetik a tulajdonosok lakásaikat, ebben a városban ugyanis egy téglalakás átlagára akár 435 ezer forint is lehet négyzetméterenként.

Az albertirsai téglaépítésű lakások még drágábbnak bizonyultak, hiszen azokat 450 ezer Ft/m2-es átlagáron kínálják eladásra napjainkban. A legdrágábban – 510 ezer Ft/m2 – Monor területén vehetünk téglalakást, ez az átlagár pedig több mint a duplája az abonyi ingatlanáraknak.

A panellakások tekintetében csupán két várost vizsgáltunk, itt kiderült, hogy Nagykőrösön 247 ezer Ft/m2-es, míg Cegléden szinte kétszer annyiért: 433 ezer Ft/m2-ért kínálják a paneleket.

Egyre több az új lakás

Friss adatok szerint egy év alatt 2020-ban a megyénkben 32 százalékkal emelkedett az épített lakások száma. Összesen 6029 lakást vettek használatba, melyek nagy része városokban épült. A piac pedig minden bizonnyal élénkült. Építési forma szerint a lakások 80 százalékát családi házas formában adták át. A megyei lakásépítési piac felfutását így a családi ház építések idézték elő. Tízezer lakosra 46 épített lakás jutott, ez pedig az országos átlag 1,6-szorosa.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...