2.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Rendőrkapitány a nyugdíjas katonáknál

A Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület elnökségének meghívására, november 16-án Török Csaba r. alezredes, városi kapitány nagy érdeklődéssel kísért előadást tartott.
Véleménye, értékelése szerint a Ceglédi Rendőrkapitányság személyi állománya ez évben is eredményesen teljesítette feladatait, becsülettel helytálltak, és nincs szégyelleni valójuk. Kiemelte, Pest megyében a ceglédi járás a legnagyobb területű, ami hatással van a szolgálati tevékenységükre is.
Fontosnak tartotta kihangsúlyozni a személyi állomány körében, gyakorlatilag megszűnt a fluktuáció, annak ellenére, hogy Budapest nincs messze. Bevezették az életpálya modellt és évente két alkalommal értékelik a feladatok végrehajtásának szintjét.
A bűncselekmények megelőzése érdekében újból és újból megkérik főleg a nyugdíjasokat, hogy ismeretleneket sohase engedjenek be, még egy pohár vízért sem a lakásukba. Soha ne higgyék el, hogy idegenek útján, rokon, unoka, segítségként komolyabb pénzösszeget kér. Hozzátette, sajnos azt tapasztalják, elég hiszékenyek az emberek.
Kitért arra is, a térfelügyeleti rendszerek területén generációs váltás van. Az újabb típusok éjjel, még rossz látási viszonyok között is képesek személyekről, rendszámtáblákról, értékelhető felvételeket készíteni. Tájékoztatója után Török Csaba kérdésekre válaszolt.
Befejezésként aláhúzta, a Rendőrkapitányság állománya, de ő maga is úgy érzi, közmegbecsülésnek örvendenek, ami számukra „Szolgálunk és védünk” feladatok teljesítése során a legnagyobb elismerés.

Kocsis István

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A rendőrkapitány fideszes kampánya. “Nincs szégyelleni valójuk”…”Szolgálunk és védünk”…Különösen, fideszesen cinikus a kapitány megjegyzése a térfelügyeleti rendszerek “generációs” váltásáról, hiszen az állomásról nagy értékű kerékpárt loptak és a mai napig ott SEM működik egyetlen egy kamera SEM…

    “Kitért arra is, a térfelügyeleti rendszerek területén generációs váltás van. Az újabb típusok éjjel, még rossz látási viszonyok között is képesek személyekről, rendszám táblákról, értékelhető felvételeket készíteni.”

    “Valamiért” ezek az esetek SEM jutottak a rendőrkapitány eszébe…(Persze, ha valódi kérdések merülnek fel, akkor a rendőrkapitány, szokás szerint hallgat.)

    Újabb botrány – valami nagyon nem stimmel a ceglédi rendőrségen
    http://hamishirek.hu/ujabb-botrany-valami-nagyon-nem-stimmel-a-cegledi-rendorsegen/

    Két hónapon belül ez a második fura eset

    Mint megírtuk: szintén a ceglédi kapitányságon akart augusztus közepén egy nő kiskorúak megrontása, gyermekek sérelmére elkövetett többrendbeli szexuális visszaélés és öngyilkosságra buzdítás miatt feljelentést tenni, mire rasszista megjegyzések kíséretében, cinikusan elküldték. Ezt először letagadta a rendőrség, majd elismerte (hogy ti. elküldték), de közölték, hogy ilyen esetben csak a sértetteknek van joguk feljelentést tenni. Ami viszont nem igaz, mert kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt értesíteniük kellett volna a gyámhatóságot. A nyomozás végül megindult, de az elkövető szabadlábon van, és több jel mutat rá, hogy befolyásolja a tanúkat, ami miatt elvileg előzetesben kéne lennie. A feljelentő panaszt tett a rendőri eljárás miatt a Független Rendészeti Panasztestületnél. A panaszát elutasították.
    Tamás megtámadása szeptember 22-én történt. Október 3-án a fiú kiírta a sztorit a Facebook-oldalára, azzal, hogy még mindig nem hallgatták ki a rendőrök, viszont az elkövetők azóta is vidáman buliznak.

  2. Rendőrkapitány az óvodában. Véleményt nyilvánított és értékelt Cegléd rendőr kapitánya az óvodában! Beszéde és tájékoztatója után a kapitány az óvodások kérdéseire válaszolt!…:)

  3. CEGLÉD A TÉRFELÜGYELETI RENDSZEREK GENERÁCIÓS VÁLTÁSÁBAN IS JOBBAN TELJESÍT!
    Avagy lemaradtunk a “valamiről”. Kerékpárt loptak a belvárosból és augusztusban sem működött a térfigyelő kamera! Ráadásul, ahonnan loptak, ott négy álkamera van, miként az állomáson sem működik egyetlen egy kamera sem, a mai napig! Leszerelt kamerák, álkamerák, a karbantartás hiánya, föld felé fordított kamerák és az önkormányzatnál nem figyeli őket senki sem! Ehhez képest a nyugdíjas találkozón a kapitány szerint, “a térfelügyeleti rendszerek területén generációs váltás van.”…A kapitány úr tájékoztathatná a várost, hogy mikor történt a térfelügyeleti rendszer generációs váltása úgy, hogy azt az itt élők nem vették észre…? Török Csaba kapitány, mit szól hozzá?

    Miért nem működik a térfigyelő kamera?
    https://cegledipanorama.hu/2017-08-02/miert-nem-mukodik-a-terfigyelo-kamera/
    Barabás Sága
    2017. augusztus 04. (péntek) at 08:13
    A rendőrkapitány elég semmit mondó választ adott.Azt hiszi ,hogy a mai emberek mindezt el is hiszik.A nevezett téren van 4db álkamera is , ami a park két sarkán van.Talán mind a 4 optikája a földre van állítva,valaki(k) évekkel ezelőtt el állították.
    A második észrevételem az lenne,hogy a cegled.hu-n 8-as sorszám alatt a Jászberényi út -Malomtószél körforgalomnál lévő kamera nem létezik ,vagy ha valaki tudja hol van annak adok egy üveg pezsgőt.
    Az alábbi tájékoztatórol van szó.

    Tájékoztatás a közterületi térfigyelő rendszert működtetéséről »
    2016.12.24. 21:22 Lejár 2020.12.31. 23:59 [435]
    Tájékoztatás a közterületi térfigyelő rendszert működtetéséről
    Tisztelt Lakosság!

    Cegléd Város Önkormányzata a közterületi térfigyelő rendszerről szóló 29/2015. (IX. 30.) önkormányzati rendeletében (a továbbiakban: Rendelet) döntött arról, hogy az Önkormányzat a város közigazgatási területén közterületi térfigyelő rendszert működtet 2015. október 1-jétől az alábbi helyszíneken:
    Cegléd, Kossuth Ferenc utca – Múzeum utca kereszteződése
    Cegléd, Déli út – Kőrösi út kereszteződése
    Cegléd, Déli út – Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése
    Cegléd, Pesti út 110. (MOL kút)
    Cegléd, Fűtőház utca – Szelei út
    Cegléd, Törteli út (Toldy Ferenc Kórház)
    Cegléd, Széchenyi út – Rákóczi út kereszteződése
    Cegléd, Jászberényi út – Malomtó szél körforgalom
    Cegléd, Bercsényi út – Rákóczi út kereszteződés
    Cegléd, Táncsics Mihály út – Rákóczi kereszteződése

    A rendelet módosítását (kiegészítését) követően 2016. december 1-jétől további öt helyszínen kerültek térfigyelő kamerák telepítésre:

    Cegléd, Szállás utca – Patak utca sarok
    Cegléd, Csata utca – Patak utca sarok
    Cegléd, Ordas Köz
    Cegléd, Bajcsy-Zsilinszky tér
    Cegléd Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

    A közterületi térfigyelő rendszer célja:
    a közbiztonság növelése, a bűnmegelőzés, a közterület általános rendjének biztosítása;
    a megfigyelt közterületen található vagyon megóvása, felügyelete;
    a közterület-felügyelet tevékenységének erősítése;
    a lakosság és a városba látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása.

    A közterületi képfelvevők elhelyezésére, illetve a felvételek felhasználására és az adatkezelésre vonatkozó rendelkezéseket a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 42-42/A. §-ai, valamint a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 7-7/A. §-ai irányadók. Ezen jogszabályhelyek mindkét szervezetet feljogosítják a képfelvevők elhelyezésére, üzemeltetésére.
    Az Önkormányzat Képviselő-testülete a közterületi térfigyelő rendszer kezelésével és üzemeltetésével a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalon belül működő közterület-felügyeletet bízta meg.

    Harmadsorban többször láttam már,hogy a kamera le van szerelve a helyéről,hosszú időre.
    Megjegyezném ,hogy a rendszert folyamatosan karban kellene tartani,nem pedig megvárni még elromlik.
    Az olvasok nem tudom emlékeznek-e még arra ,amikor BP-en a kamerával a 4-6-os villamoson kiszúrták a zsebtolvajt,és el is kapták a rendőrök azonnal?
    Szerintem Cegléden soha nem lesz erre példa ,mert a360°-ban forgathatós kamera is egy irányba van állítva és nem nézi senki.(meg rossz is ráadásul.)”

    https://cegledipanorama.hu/2017-08-02/miert-nem-mukodik-a-terfigyelo-kamera/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...