4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Nagyító alatt a ceglédi ingatlanpiac

A múlt hónapban már kiderült, miként hatott a koronavírus járvány a ceglédi ingatlanpiacra. Mint kiderült a járvány hatására Cegléden az egyes ingatlantípusok átlagos árai meglehetősen eltérően alakultak. A lakások átlagára igen változatosan volt, míg a családi házakra leginkább a stagnálás volt jellemző.

Cikkünk további részében az Ingatlannet.hu statisztikai adatait alapul véve megvizsgáljuk, hogy milyen kínálati árakra számíthatnak azok, akik napjainkban vagy a közeljövőben szeretnének ingatlant venni Cegléden vagy annak környékén. Természetesen, nem mindegy, hogy milyen típusú ingatlant szeretnénk vásárolni, valamint jól láthatjuk, hogy már a Ceglédtől nem messze fekvő városok között is különbségek fedezhetők fel.

A legtöbb megfigyelt településen a téglalakások magasan a legdrágább ingatlantípusnak számítottak. A családi házak pedig volt, ahol lemaradtak a lakásokhoz képest és volt olyan város is, ahol a négyzetméter áraik drágábbnak számítottak a panellakásokénál.

Így szerepelt Cegléd

A ceglédi lakóingatlanok statisztikái szerint is jó mélyre kell nyúlnunk a zsebünkben. 2020 novemberében, az átlagos négyzetméter árak a téglalakások esetében voltak a legmagasabbak, 421 ezer Ft/m²-rel. Ezzel az összeggel számolva 25 millió forintért Cegléden például egy 59 m²-es téglaépítésű lakást kaphatnánk. A téglalakásokat a panellakások követik, azokat ugyanis átlagosan 326 ezer forintos négyzetméter áron kínálják. Ebben az esetben 25 millió forint már 76 négyzetméterre is elegendő lehet. A családi házak négyzetmétere számít a legolcsóbbnak Cegléd városában, azokat ugyanis 213 ezer Ft/m2-es áron kínálják eladásra a tulajdonosok.

Ezek az árak uralkodnak a környék ingatlanpiacán

Ha téglalakást szeretnénk vásárolni, akkor azt a megfigyelt környező városok közül legolcsóbban Nagykőrös területén tehetjük meg, hiszen az ottani átlagárak 2020 végén 358 ezer Ft/m2 körül alakultak. Legdrágábban pedig Albertirsa területén találhatunk lakásokat, méghozzá 452 ezer forintos négyzetméter átlagáron. Jászberény a második legolcsóbbnak bizonyul manapság – az öt város közül – a maga 366 ezer Ft/m2-es átlagárával. Szolnokon pedig szinte azonos áron kínálják a téglaépítésű ingatlanokat, mint városunkban.

A panellakások tekintetében a drágasági sorrend élén Jászberény végzett, a második helyen Cegléd, a harmadik pozíciót pedig Szolnok foglalta el. A sort szintén Nagykőrös zárta, 256 ezer forint/m2-rel.

A nagykőrösi családi házak szintén a legolcsóbbnak bizonyultak, hiszen azokat csupán 198 ezer Ft/m2-es átlagáron hirdették. A sorban következtek a ceglédi és jászberényi családi házak, majd nem sokkal drágábban a szolnoki házak 284 ezer forint/m2-rel. Az első helyen szintén Albertirsa helyezkedhetett el, mivel ott négyzetméterenként a 292 ezer forintot is elérte a házak kínálati ára.

Tovább tart eladni az ingatlanokat

Az MNB lakáspiaci jelentéséből is kiderült, hogy az értékesítéshez szükséges idő elsősorban a kisebb fővárosi társasházi lakások esetében emelkedett. A lakóingatlanok értékesítéséhez szükséges idő 2020-ban 2,5 hónapról 3 hónapra emelkedett.  Azonban az ingatlantípusok és az elhelyezkedés tekintetében érdemi különbségek is tapasztalhatóak: leginkább a vidéki panel, a vidéki 50 m2-nél kisebb társasházak és a panelek esetében emelkedett ez az idő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....